PvdA skubber Rik van Niejenhuis frem som rådmandskandidat: “jeg er nødt til at lade det slå sig ned”

Rik van Niejenhuis er blevet fremsat af arbejdsgruppen i Groningen Kommune som rådmandskandidat.

“Jeg er nødt til at lade det hele slå sig ned,” svarer Van Niejenhuis. “Men det er rigtigt, at jeg er blevet fremsat som en rådmandskandidat. Jeg hørte nyheden i går aftes på vores gruppemøde. Et udvalg havde afgivet en udtalelse, og den blev vedtaget. Forventede jeg det? Du ved, dette er nogle af de ting, der virker logiske, men bare skal ske. Og om jeg virkelig bliver rådmand; det afhænger af dannelsesprocessen for det nye College og hvor mange rådmænd PvdA har lov til at levere.”

Politisk reporter ecco van Oosterhout: “ingen overraskelse”
Politisk reporter Ecco van Oosterhout fra OOG Tv havde forventet det. “Det faktum, at Van Niejenhuis skubbes fremad, overrasker mig ikke. Om aftenen, hvor Roeland van Der Schaaf meddelte, at han skulle blive dijkgraaf, cirkulerede navnet Van Niejenhuis allerede. Det var tydeligt. Selvom han ikke har været rådmand i meget lang tid, har han mange kontakter på grund af sit arbejde som instruktør hos Groninger Dorpen. Han kender folket, han har netværket. Tilfældigt spurgte jeg Carine Bloemhoff fra PvdA i sidste uge, om kuglen allerede var gået gennem kirken. Hun ville ikke svare på det spørgsmål. Så sagde jeg, du ikke er skør, vel? Det giver god mening,ikke? Og nu viser det sig, at det giver mening.”

Van Niejenhuis: “fattige mennesker bliver fattigere, rige mennesker bliver rigere”
Tilbage til Van Niejenhuis. “Der er en meget positiv stemning i eftermiddag. Der kommer mange beskeder på min telefon, og mine forældre kom bare forbi for at lykønske mig.”Når man bliver spurgt, om dette er prikken over i’ et, er rådmandskandidaten klar: “jeg er nu 42 år gammel, og jeg har været rådmand i tre år. Hvis jeg bliver rådmand, betyder det også, at jeg vil arbejde meget hårdt. Vi har at gøre med et uretfærdigt samfund. Vi har fattige mennesker, der bliver fattigere og rige mennesker, der bliver rigere. Jeg vil arbejde for et ligeværdigt samfund.”

“Rige mennesker aner ikke, hvilke problemer der sker på den anden side af samfundet”
Van Niejenhuis fortsætter: “det lige samfund var allerede vigtigt for mig som barn. Jeg lavede en stablet træning. Jeg gik fra mavo til havo til hbo. Jeg har lavet kontakter i mit liv med mennesker fra alle samfundslag. Og det er en stor del af problemet. Vi har rige mennesker i disse dage, der kun forbinder med venner, der også har plettet bankkonti. De ved ikke, hvad der foregår på den anden side af samfundet. Det er problemet, og det er det, jeg er forpligtet til. At vi har et lige samfund.”

You Might Also Like

Leave a Reply