På forsiden af JT: et tilbageblik den 1. maj i Martigues og Marseille

1. maj dag med trøske, men også af manifesterne…demonstrationer fra fagforeninger og partier med rødder på venstrefløjen… I synsfeltet en 3. demokratiske runde med parlamentsvalget næste juni. I Martigues var en demonstration, taler og en parade det perfekte symbol på dette i går, som Ulrich T.

3600 mennesker ifølge præfekturet 15 000 ifølge fagforeningerne demonstrerede i går under Marseilles sol. En temmelig sparsom demonstration, men galvaniserede demonstranter for alle arbejdstageres rettigheder. Meget synlig i processionen: l ‘Apr Kriss M, tidligere Marseille Mcdonald’ s omdannet til en fødevarehjælpsbank, rapport af Cassandre Amourouks i denne JT.

 

I Martigues inviterer oppositionen igen Semivim-sagen til byrådet. Gaby reagerer på de valgte embedsmænds nylige fratræden og advarer oppositionen om at fremsætte ærekrænkende kommentarer. Detaljerne om R Kristmi Chape i denne avis.

Brandvæsenet reagerede denne aften efter en eksplosion i et landsbyhus i Allauch. En 50-årig mand døde. En gasflaske menes at være årsagen. Ni familier, eller omkring tredive mennesker, blev evakueret i går aftes efter eksplosionen af et byhus i Allauch. De blev genforenet i morges af borgmesteren Lionel de Cala, der organiserer deres midlertidige flytning.

Efter en række røverier i afdelingens biler gennemførte gendarmerie des Bouches du Rh Larsne efterforskningen og kunne på få dage se, at et enkelt hold var ved oprindelsen af 116 røverier på 1 måned. Tre personer er blevet anholdt.

 

I Martigues er arbejdet begyndt på liftbroen til de rustspistede metalfortove. Arbejde, der fortsætter indtil 24.juni. Formål: at sikre passage af fodgængere. Genoptagelsen af træsveller er også på programmet. Arbejdet finder sted i to faser, den ene til damsiden og den anden til kanalsiden. Der vil derfor blive oprettet vekslende trafik for køretøjer og fodgængere dag og nat, inklusive fridage.

Forårsrengøring er nu…… i mange kommuner, der drager fordel af ankomsten af solrige dage til at udføre rengøringsoperationer. I lørdags var det socialisten, der satte opgaven i gang med et stort antal frivillige fra Carry og andre steder,som de vil se med rapporten fra Ulrich t Kartchen.

Skuffelsen er op til forventningen om dette sammenstød mellem OM og Lyon. Et spil stærkt tabt af Marseillais 3 til 0, tre mål indkasseret i 2.periode efter dommerbeslutninger, der er vanskelige at forstå. OM er stadig tre point foran Rennes-Monaco-duoen. Næste kamp torsdag aften stadig på Velodrome til semifinalen anden etape af Europa League-konferencen mod Feyenoord Rotterdam, før du flytter næste søndag til Lorient til mesterskabet.

Ny fase af Maritima challenge i går formiddag og retning Fos sur mer til DRAILLE de MOURRE POUSSIOU, det 14 km begivenhed, der tæller for udfordringen…Under en brændende sol gik Buonalana for at tage temperaturen med disse tapre sportsfolk. Maritima challenge er organiseret i partnerskab med Total Energies Plateform de la Mede. Til det næste løb i udfordringen, vi ses den 22. Maj i Grans til runden af Touloubre med et kursus på 15 km

You Might Also Like

Leave a Reply