Martigues. Gaby: “bliv på båden og hold roret fast”

Inviteret til dagsordenen for byrådet ved interventioner fra oppositionen, “Semivim-affæren” tillod borgmesteren at forklare sit synspunkt på de seneste fratræden af valgte embedsmænd. Han opfordrede også nogle byrådsmedlemmer til ikke at komme med ærekrænkende bemærkninger.

Kommunalbestyrelsen i Martigues bød velkommen i aften to nye rådsmedlemmer, Gilles Picard og Charles Linar Krisss, samt en ny stedfortræder, den 12., i Mathieu Raissiguier, valgt med 37 afgivne stemmer til hans fordel, den eneste kandidat i løbet. En” omskiftning ” forårsaget af den nylige fratræden af fire valgte repræsentanter for den sociale og borger miljøforkæmper gruppe, hvis eneste repræsentant forbliver fr.

Det er han, der vil være den første til at nævne “s Purpurmivim-affæren”, hvor han beklager afgangen fra sine tidligere gruppekolleger og især den af St. Purpurphane Delahaye, der havde stillingen som femte stedfortrædende delegeret for digital. “Jeg ville hilse hans arbejde som præsident for den gruppe, som jeg tilhørte, som han var i stand til at animere, også i stormen,” siger han. “Jeg synes, det er alvorligt, hvad der foregår i Martigues, og det var det, der var oprindelsen til mine kammeraters afgang, det faktum, at flertallet ikke siger noget om det, skræmmer mig lidt”.

Gaby vil derfor svare ham: “Jeg er den første til at fortryde disse valgte embedsmænds afgang, og jeg beklager, at det udførte arbejde nu skal hvile på dem, der er tilbage, og som vil påtage sig det, hvorfor jeg vil takke dem meget varmt for deres engagement. Så ja, selvfølgelig er der en storm, ingen benægter det, men i stormen er det, der er nødvendigt, først og fremmest at blive på båden og holde roret fast, det er hvad flertallet af de valgte embedsmænd gør”.

En anden indgriben om det samme emne, Thierry Boissins (hvis mundtlige forespørgsel officielt var blevet indgivet før sessionen), der først spurgte, om det var muligt “at offentliggøre rapporten fra Ancols” (det nationale agentur for kontrol med socialt boligbyggeri), der blev udført med Semivim, før han afhørte borgmesteren om, hvad han “havde til hensigt at gøre med de kommunale mandater, der var betroet de valgte embedsmænd, der blev undersøgt, i betragtning af alvorligheden af anklagerne, der rejser en legitim mistanke om deres evne til at udføre deres mandat i interesse for alle de administrerede” (sic.).

“Vær forsigtig med ikke at blande alt sammen i denne sag, der påvirker os alle og får nogle til at sige alt og hvad som helst”. “Dommeren gør sit job, “fortsætter han,” han undersøger, han instruerer, og han undersøger mennesker, der kan have information om begivenhedsforløbet for at bestemme hinandens rolle. Dette betyder ikke, at alle de mennesker, han indkalder og forhører, er skyldige, heldigvis for demokrati. Her er vi ikke på cafeen, vi er valgte embedsmænd i republikken, som ikke kan fortolke en undersøgelsesdommers beslutninger ved at forsøge at instrumentalisere dem. Du skal stoppe med at blande alt sammen ved at kaste miskredit og mistanke på nogle af dine kolleger, disse holdninger er uværdige for din funktion. Fordi under alle omstændigheder, og du ved dette for en kendsgerning, fordi disse elementer er blevet offentliggjort, de mennesker, du citerer, har ikke alle den samme status i denne instruktion […] Igen, ved dine uanstændige, endda ærekrænkende kommentarer, prøver du at sætte meget forskellige situationer side om side. Disse mennesker behøver ikke betale for handlinger, de ikke begik […] Kun kriminalomstolen er der for at dømme […] I dette kammer, som udenfor, er reglen, der pålægges alle, respekt for formodningen om uskyld, at krænke den, ved at hengive sig til sammensmeltninger og drage forhastede domme, der føres i pressen eller sociale netværk, er at være skyldig igen “.

You Might Also Like

Leave a Reply