Marc studerer i Groningen i fem år og fejrer det med en stor Lustrum-fest i Stadspark

Det lyder som en utrolig historie, og alligevel er det sandt. Studerende Marc De Groot har studeret i Groningen i fem år og fejrer en stor Lustrum-fest i byparken næste torsdag.

Hej, Marc! Hvordan opstod denne ide?
“Ideen kom op sidste sommer. Min fødselsdag er den 12. Juli. En ven gav mig et slips med mit eget ansigt på det. Men ja, jeg tænkte, hvornår skal jeg bære sådan et slips nu? Og så tænkte jeg, Hej, Jeg har studeret i Groningen i fem år. Jeg kan ikke arrangere en Lustrum fest. Jeg fortalte nogle venner. Og så begyndte bolden at rulle. Først var det planlagt at arrangere en husfest, men fordi flere og flere mennesker fik vind af det, er vi i overmorgen på trav-banen i byparken.”

Men organisere en stor fest. Har du nogen erfaring med det?
“Nå, jeg tilbragte to år i bestyrelsen, så jeg lærte, hvad organisering er. Men stempling en stor festival ud af jorden, det er selvfølgelig anderledes kage. Til sidst gjorde jeg det heller ikke alene. I alt hjalp atten mennesker i større eller mindre grad, som hver havde sin egen funktion. Sammen danner vi Marketingudvalget. Ja, Vi skriver det med et ‘c’, fordi mit navn også er med et’ c’, meget intetsigende.”

Næste torsdag er der fest. Hvordan vil det se ud?
“Det er den indendørs placering af Joggingbanen. Du har en stand der, der også er en begivenhedsplacering på samme tid. Det kaldes glasrummet. Der er plads til fem hundrede mennesker. I øjeblikket har vi solgt 425 billetter. Dørene åbner torsdag kl 21: 00, og festen varer indtil 05: 00. Vi har flere DJ ‘ er og bands, herunder AMK, ABE og dj Kmit.”

Du solgte 425 billetter … har du så mange venner?
“Haha. De fleste kender jeg. Men ideen om denne fest er, at venner af venner også er velkomne. De sidste par dage har været hårde på billetsalget. I sidste uge troede jeg, at vi ville afslutte omkring 375, men nu er vi allerede på 425. Vi forventer 475 besøgende. Og det er fint. Kapaciteten er fem hundrede, men så er den virkelig helt fuld.”

En Lustrum-fest, et Marketingudvalg og merchandise, ikke?
“Ja, haha. Der er trøjer, hættetrøjer, kondomer og lightere. På alle varer kan du se logoet, der hører til denne Lustrum-fest, og blev designet af en ven. I mellemtiden har vi samlet 780 euro med dette. Disse penge blev sat ind i organisationen. Vi må ikke tjene penge. Så hvad der går ind, går ud. Forventningen er, at vi vil have nogle penge tilbage, men vi vil bruge det til en aktiv medlemsdag. Der har været mange mennesker, der har hjulpet os i organisationen. For at takke dem ønsker vi at arrangere en sjov dag.”

En Lustrum fest for en person, der har studeret i byen i fem år. At det ville komme ud af hånden sådan, forventede du det?
“Ingen. Det startede som en joke, ikke? Men jeg tror, der er noget andet på spil. Hvis jeg ser rent på mig selv, har jeg siden nedlukningen ikke været på en fest med mere end fire hundrede mænd. Jeg mener ikke at lyde patetisk, men jeg er sikker på, at mange studerende har haft to hårde år. Det faktum, at vi nu kan fejre igen, at unge mennesker kan mødes igen, det er tiltalende.”

Mange tak for denne samtale!
“Selvfølgelig, men vil du komme forbi på torsdag?”

Betragter du nogen som en bekendt / ven så hurtigt?
“Haha. Det er en lavmælt fest, er det ikke? Men folk, der ønsker at komme forbi, er der stadig billetter til salg på denne hjemmeside.”

You Might Also Like

Leave a Reply