Kalliste Park: vold,skud…Situationen opdateres efter begivenhederne i helgen

Lange timers frygt for indbyggerne i Parc Kalliste, et nedbrudt ejerlejlighed af Notre-Dame-Limite i det 15.arrondissement i Marseille. Lørdag brød flere meget voldelige slagsmål ud mellem forskellige samfund. To mænd blev såret.

Derudover blev der også hørt skud, og der blev rapporteret om et brandforsøg søndag den 1.maj. Politiet og redningstjenesterne blev sendt til stedet, og området blev sikret. Flere undersøgelser er blevet åbnet for at kaste lys over disse begivenheder.

Familier evakueret
Efter disse begivenheder blev omkring tredive familier evakueret. Nogle blev indkvarteret i et gymnasium leveret af byen Marseille, og 5 andre (omkring tredive mennesker) ønskede ikke at integrere sig igen i deres hjem “på trods af støtten fra afdelingsdirektoratet for offentlig sikkerhed, der fastslog, at de 5 lejligheder ikke var på huk”, specificerer politiets præfektur.

De er blevet flyttet til et lejlighedshotel i forbindelse med udlejer Marseille Habitat. Andre familier venter stadig på midlertidig flytning.

Et sted, der er blevet overladt til at visne
I flere år har Kalliste Park været plaget af store vanskeligheder. Bygget i 60 ‘ erne lider ejerlejligheden af for tidlig brug og nedbrydning af bygningen. Den fattige befolkning har også at gøre med besættere. Byen er blevet et drop-off punkt for flygtninge. I 2018 var omkring hundrede migranter, hovedsageligt fra Niger, allerede evakueret fra tårn H.

Til dato, ifølge præfekturet for politiet, ville 42 ud af 129 boligenheder blive sat på huk i bygning G af byen.

Siden 2019 har parken gennemgået nedrivninger som en del af byfornyelsesprogrammet finansieret af ANRU (nationalt agentur for byfornyelse). Bygning G forventes at blive revet ned i de kommende måneder.

You Might Also Like

Leave a Reply